Bemutatkozás

A Tündérkert Szeretetotthon 2009-ben kezdte meg működését. Az intézmény ellátási területe országos, tehát nemcsak a megyéből, hanem Magyarország egész területéről fogadja lakóit. A családias hangulatú intézmény 49 fő befogadására alkalmas.  Az épület 3 szintes, akadálymentesített, a szintek közötti közlekedést lift segíti. Lakóink 1, 2, ill. 3 ágyas szobákban vannak elhelyezve állapotuk és gondozási igényüket figyelembe véve. Lakószobáink berendezése gondozottjaink alapbetegsége és ápolási igénye szerint lett kialakítva, biztonságosan, mégis barátságosan és családiasan szolgálják lakóink igényeit.  Valamennyi szobához tartozik akadálymentesített vizesblokk. A szobák alapfelszereltsége az állapotnak megfelelő ágy, éjjeli szekrény, ruhásszekrény, asztal, szék vagy fotel, ill. TV készülék kábeltévé programokkal. A lakószobák egyénileg dekorálhatók személyes tárgyakkal, képekkel igény szerint. A lakók ruházatának és az intézményi textíliáknak tisztán tartása saját mosodánkban történik. 

A kapcsolattartás, nyugodt beszélgetés céljára, a látogatók fogadására alkalmas helyiséget tartunk fent, mely kényelmes bútorokkal van berendezve. A szinteken található társalgók kedvelt helyszínei a foglalkozásoknak, közös beszélgetéseknek és a televízió nézésnek. A foglalkozások megtartására szolgálnak a társalgók, ill. a fedett terasz, ahol kreatív jellegű tevékenységeket végezhetnek lakóink a szabadidő hasznos eltöltésére. Az egyéni igények kielégítésére vásárlási lehetőségre rendszeresen lehetőség van. Az intézményben igény szerint fodrászt és pedikűröst is biztosítunk, melyet térítés ellenében vehetnek igénybe. A vallási felekezetek képviselői heti rendszerességgel tartanak istentiszteletet.  

Az épületet körülvevő park lehetőséget biztosít a friss levegőn történő kikapcsolódásra, kertészkedésre, pihenésre és szabadidő hasznos eltöltésére, a demens betegeknek szabad mozgáslehetőséget ad. A parkban kerti bútorokkal ellátott fedett rész került kialakításra, mely kedvelt helyszíne a pihenésnek. 

Az intézmény gondoskodik az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek ellátásáról, napi ötszöri étkezéséről, szükség szerint ruházattal, ill. textíliával való ellátásáról, mentális gondozásáról, egészségügyi ellátásáról valamint lakhatásáról. Alapvető célunk, hogy az idős ember életminőségét megőrizve jó közérzettel, boldogan élje életét, érzékelje a jó bánásmódot, képes legyen az adott pillanatok élvezetére, állapotromlást késleltető támogatást kapjon.